Под капака работи мотор V8

Специално издание в тираж от 300 броя

Дизайнерите на Mercedes окъпаха в розова боя G-класата и я украсиха с диаманти. Това може би няма да се хареса на всички, но ще има и такива, които ще се захласнат по този автомобил. Въпросът е дали могат да си го позволят, защото стартовата цена тръгва от 175 000 евро. Сумата е с около 42 000 евро по-висока от цената на базовата G-класа във версията G500, която е боядисана в розово и украсена със скъпоценни камъни.

Специалното издание носи многозначителното име Stronger than Diamands, което афишира „бижутерската“ му стойност. Серията е лимитирана само до 300 екземпляра, което я превръща в истински магнит за колекционерите. Ръбоватата G-класа като офроуд модел за мачовци не изглежда най-подходящия продукт за розови краски, но явно дизайнерите са били на друго мнение.

В лостчето за заключване отвътре на всяка врата има вграден 0,25-каратов диамант.

Става въпрос за специално разработен розов цвят Rosewood Grey Magno, който вероятно най-малкото ще смути ловците и техния дивеч, ако се появи в гората. Интериорът е изработен от черна кожа напа и е декориран с контрастни розови шевове. Подът е постлан със стелки с дълъг косъм, праговете от неръждаема стомана са осветени, а като за капак покривът е в черен цвят.

Четирите лостчета за заключване на вратите отвътре имат вграден диамант, всеки с тегло 0,25 карата. В допълнение дръжките на вратите отвън са украсени с релефно лого с диамантен дизайн. Ключът на автомобила също е уникален с истинска сребърна плочка отзад, специалното име на модела и диамантен релеф.

Осветените прагове от неръждаема стомана са декорирани с релефни изображения на диаманти.

Както подобава на висококачествено „бижу“, при покупка собственикът получава стоката си в специален „пакет“ (в случая – покривало) и сертификат от Responsible Jewellery Council (RJC), койтогарантира, чедиамантитеидватотетично, социално и екологичноотговорниизточници.

Задвижването е като на версията G500 с бензинов двигател V8 с мощност 422 к.с. и максимален въртящ момент 610 Нм.