Стотици представители на китайската общност в България, журналисти и гости получиха специален китайски сувенир за здраве, просперитет и щастие.

Първият телевизионен ерген Виктор Стоянов, Капка Амзина и Явор Цаков, Милена Шаркова, Дони Василева, Паолина Петракиева, Ива Екимова, представители на китайската общност в България и много други вдигнаха Маутай наздравица с традиционното китайско байдзиу.

Пищната вечеря в столичния ресторант Meng Fu Yuan споделиха представители на медиите и бизнеса. 16 степенното меню изненада с разнообразие, типично за китайската кухня. Сред специалните гости бяха и директорът на Институт Конфуций от българска страна – Аксиния Колева, както и китайският й колега Лиу Симинг, директорът на Китайския културен център – Хонг Хай, съветникът по културните въпроси към Китайско посолство Гуан Син и други.

Традиционното коледно тържество на Маутай уважиха и експертите Светлин Мирчев, възпитаник на австрийската вино академия и жури в Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles и Катя Йончева.

Именитата пътешественичка и водеща Маги Гигова внесе китайски дух с приказките за своите необятни пътувания, журналистът Антон Стефанов разказа любопитни истории от срещите си с родни знаменитости, а актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева се завърна от Лондон специално за празника.

Гостите бяха посрещнати лично от основателя на Маутай България Влад Гицоайка и съпругата му, както и с добре познатите вече, изискани Маутай коктейли, перфектно миксирани от миксолозите на NOMAD Barman.

Китайското бижу байдзиу е най-обширната категория от спиртни напитки. 30% е продуктовият дял на байдзиу в световен мащаб, представляващи между 8 и 12 милиарда литра производство. Това предполага огромно разнообразие и възможности. Маутай е най-качественото байдзиу продукт, което може да бъде открито на пазара. Специфичната, тръпчива, цитрусова нотка е само част от всичките 1200 вкуса, които експертите откриват в Маутай и това го прави изключително подходящ за перфектния коктейлен микс, както и знаменит партньор на изискания умами вкус.