С премиера на австрийската комедия „Малки негодници“ от Бернхард Гьорг, Младежки театър „Николай Бинев“ изненада зрителите в самото началото на новия театрален сезон.

На 20-и и 21-и септември пиесата бе представена за първи път на българска сцена, в превод на Владко Мурдаров и под режисурата на Проф. Атанас Атанасов на Голяма сцена в Младежки театър „Николай Бинев“.

Какво се случва когато един лекар обърка диагнозата на двама от своите пациенти? Проблемът е сериозен, но може да се превърне в истинска каша от абсурдни ситуации, недоизказани мисли и повод за безброй комични ситуации, когато става въпрос за деликатни проблеми като еректилната дисфункция и пристрастеността към секса.

В такъв случай объркването на диагнозите на пациентите е истинска катастрофа. И двамата са изненадани от предложената им терапията, но се съгласяват с всичко, подлагайки се на скъпоструващо лечение в частна клиника.

Ще се окаже ли измамна надеждата им за бързо излекуване? Дали лекарите и сестрите в клиниката ще осъзнаят грешката си или лечението ще продължи в противoположната посока спрямо заболяванията на двамата пациенти?

Вълнуващата и пълна с обрати комедия на Бернхард Гьорг със сигурност ще успее да ви разсмее, показвайки ни колко нелепи, абсурдни и безкрайно забавни ситуации могат да бъдат породени от една грешка в документацията. Размяна на две имена. Две диагнози. Два лечения. Два живота.

 

„Малки негодници“

Автор Бернхард Гьорг

Превод Владко Мурдаров

Режисьор Проф. Атанас Атанасов

Сценограф Ванина Цандева

Композитор Мартин Каров

Участват: Георги ГоцинВладислав СтоименовМая БабурскаЯрослава ПавловаГергана ХристоваАнгелина Славова, Венцеслав Димитров, Ахмед ЮмерВеселина КонакчийскаМоника ИвановаМила ЙовеваНона НиколоваБранимира ПетковаВиктория Биволарска

www.mlt.bg