Пулсът на качествената и достъпна френска кухня вече тупти в сърцето на София

„Няма по-искрена любов от любовта към храната“ Джордж Бърнард Шоу

Очевидно от новата Гастротека “L’Art de Vivre” в центъра на София (бул. Патриарх Евтимий №76) напълно споделят тази философия. А покрай нея предлагат и голямо богатство от домашна френска храна в различните части на деня.

Сутринта започва с ароматно кафе и топъл кроасан или малинада и омлет със зеленчуци. Този така приятен ритуал по посрещане на новия ден се случва в уютно кътче, на кокетна маса в градината и предвещава само едно –  прекрасен ден a-La-France.

Обядът идва с неочаквано сезонно меню и също като времето в нас и извън нас  – всеки ден то е различно. Включва супа на деня, месно и постно ястие, както и пресни салати, традиционни предястия, (вкусният списък включва свински терин, пилешки пастет, гъшо пате, сирена, кишове), а за хората с по-забързано ежедневие –  Гастротеката предлага класическите сандвичи Крок Мадам или Крок Мосю.

А когато слънцето се скрие, а нощта обгърне града, на бул. „Патриарх Евтимий“ 76 всичко се променя, за да ни покани в един свят на изтънчени преживявания.  Вечер е време за тържество на сетивата, за което допринася уютната обстановка и съвършената палитра от френски вкуснотии: жабешки бутчета, охлюви, свински котлет с карамелизирани моркови, пълнен пъдпъдък със заешко, пилешко филе с трюфел, патешко магре с пюре от кестени, лаврак с мус от скариди върху лимони и чери домати конфи, свежи салати с билки, леща и френско сирене, сладки десерти и други изкушения.

„Във френската кухня продуктите са малко, поради което най-важно е да са от най-високо качество. Готви се бавно и прецизно – има интрига!“, споделя главният готвач – шеф Дани Спартак, възпитаник на едно от най-елитните училища за френска кухня – „Le Cordon Bleu“.

Интериорът, дело на дизайнера Антон Кузкин, пък леко, като дъжд през септември, ви кара да забравите, че сте навън и да се почувствате на мястото си. Като това място може да е френската столица, ако изберете зала „PARIS” с панорамни прозорци, красиви авторски принтове и снимки на популярни французи по стените. Още един вариант е характерната градина със столове и маси от ковано желязо пред ресторанта или пък –  вътрешната градина, отделена в кокетното дворче. Можете смело да се потопите в спокойствието на прованса на приземния етаж, наречен “CHATEAUX”, съчетаващ рустикална визия и стени от груба светла мазилка, декорирани с ръчни рисунки.

Гастротеката е място, което може да ни припомни, че животът е красив и спокоен като картина, нарисувана от френски художник в Монмартр…Но заведението е  идеално и за бизнес срещи. Предлага всякакви Hi-Tech удобства hot spot, зареждащи конзоли и зала с мултимедия.

До ухото ни достига френска музика, докато си избираме от листата с вина, която включва селекция от повечето провинции от Северна до Южна Франция, над 10 вида шампанско и подбрани висококачествени български вина. Ако пък небцето ви предпочита по-нестандартни алкохолни изкушения, френската органична био водка EQUISSOLIS и ликьор „Шартрьоз“ ще добавят и последния акцент за вечерта.

Гастротека “L’Art de Vivre” ни напомня, че животът е  изкуството да се наслаждаваш. Опитайте и вие.

 

GASTROTHEQUE L’ART DE VIVRE
A: София, бул. Патриарх Евтимий №76

T: +359 896 505 505

W: gastroteka.bg

Facebook.com/gastroteka.bg