60 дни музика, кино и театър под открито небе

“Този филм” с Нети и Асен Блатечки премиерно на 17 май

Петото издание на летния фестивал в Южния парк в София – Sofia Summer Fest тази година ще бъде от 18 юли до 18 септември с акцент върху театралната сцена и филмите.

“Освен многото театър и кино, тази година ще наблегнем на детската програма. През уикендите предвиждаме по две детски представления, както и благодарение на НФЦ ще имаме фестивал за български детски филми. А най-новото е, че планираме да имаме и библиотека, в която ще правим представяния на книги и срещи с авторите”, разказа програмният директор на Sofia Summer Fest, Борислав Чучков.

Фестивалът ще бъде открит от Васил Найденов, билетите за концерта му са вече в продажба.

“Намаляваме времето на фестивала, както и концертите. Знаем, че има оплаквания от шума, който в по-голямата си част няма общо с нашия фестивал, но все пак взимаме мерки. Желанието ни е да няма разделение между хората, които харесват фестивала и ни посещават и тези, които се оплакват от шума”, споделят организаторите.

В разгара на пролетта започва провеждането на различни музикални фестивали. Още в средата на май – от 16 до 19-ти ще бъде SoFest Spring в Sofia Live Club. Джаз, поп и рок музиката, театър, подкаст и изложби очакват публиката на фестивала в Националния дворец на културата.

На 17 май ще е премиерата на спектакъла “Този филм”. Авторът на пиесата – певецът, композитор и актьор – Добрин Векилов-Дони я определя като “комедия с привкус на романс”. За режисурата на постановката той се е доверил на Иван Урумов, а в ролите ще видим неговата половинка Нети и секссимволът Асен Блатечки.

sofiasummerfest.bg