От стартирането си преди 30 години, календарът на австралийските пожарникари е дарил милиони долари на австралийски благотворителни организации и се е превърнал в най-популярния календар в света.

Средствата от продажбите на календари през последните три десетилетия подкрепиха медицински изследвания за намиране на по-добри методи за лечение на тежки изгаряния при деца.

Календарът също има горда история в подкрепа на убежищата за животни от австралийска дива природа в миналото, и това ще продължи и в бъдеще!

За да помогнат за отбелязването на 30-годишнината на календара на австралийските пожарникари, 6 пожарникари бяха поканени в Лос Анджелис, за да се появят в шоуто на Кели Кларксън през Октомври. Пожарникарите също така учстваха и в поредица от сегменти в популярното тв шоу ACCESS Hollywood на NBC и Entertainment Tonight на CBS и Good Morning LA на FOX.

„Бяхме толкова развълнувани да се появим в Шоуто на Кели Кларксън, защото това е най-голямото токшоу в САЩ. Продуцентите се свързаха с нас, за да видят дали пожарникарите ще бъдат на разположение за участие в шоуто, пожарникарите не можаха да опаковат чантите си достатъчно бързо! Голяма почит към работата, която вършат, е да бъдат поканени в това толкова популярно телевизионно шоу”.

„След 3 години невъзможност да пътувам, беше фантастично да се появим отново в тв шоу на живо в САЩ. Последният път, когато посетихме Америка,  ние се появихме в шоуто на Стив Харви, „Докторите“ и шоуто Today, с Кати Лий и Хода. Наистина очаквахме с нетърпение да се срещнем отново с нашите американски фенове.“ – споделя Кристъл Духан – Медиен координатор на легендарният Календар на австралийските пожарникари.

„Тъй като светът се отвори след ограниченията за пътуване, пожарникарите бяха помолени да помогнат за възстановяването на туристическата индустрия в Австралия. China Airlines помолиха пожарникарите да ги представляват в популяризирането на Австралия на предстоящото международно туристическо изложение в Тайпе. Последният път, когато присъствахме на това събитие преди COVID, помогнахме да продадем 3 000 пътувания до Австралия.“ завършва  Дейвид Роджърс – Директор  на  Календарът на пожарникарите в Австралия.